HELEZON KONVEYÖR

HELEZON KONVEYÖRLER

Helezonlar duruş açıları, taşıdıkları malzeme ve ortam koşullarına göre seçilerek tasarımı ve imalatı yapılan, helisler vasıtasıyla katı malzemeleri taşıma yapan konveyör tipleridir.

Yatay Helezon Konveyörler

Yatay vidalı konveyörler, en yaygın kullanılan vidalı konveyör türüdür. Dökme malzemeleri bir sürecin bir bölümünden diğerine taşımak için kullanılan yatay vidalı konveyörler, çok çeşitli boyutlarda, uzunluklarda, konfigürasyonlarda ve yapım malzemelerinde mevcuttur.

Vidalı konveyörler, tipik olarak, belirli dökme malzemenin malzeme özelliklerine bağlı olarak, dökme malzemeleri yüzde 15, 30 veya 45 oluk yüklemede taşımak için tasarlanmıştır. Genel bir kural olarak, hafif, serbest akışlı ve aşındırıcı olmayan dökme malzemeler için yüzde 45’lik çukur yükleme kullanılabilir. Yüzde 15 ve 30’luk oluk yüklemeleri tipik olarak daha yoğun, ağır ve daha aşındırıcı dökme malzemeler için kullanılır.

Yatay Helezon Konveyör Kullanmanın Avantajları

  • Kuru ila yarı sıvı dökme malzemelerin taşınması için ideal – serbest akıştan ağır ağıra
  • Kayış, pnömatik veya aeromekanik gibi diğer taşıma cihazlarıyla karşılaştırıldığında uygun maliyetli
  • Birden çok giriş ve boşaltma noktası kullanarak dökme malzemeleri çeşitli konumlara verimli bir şekilde dağıtır
  • Tozlu, aşındırıcı veya tehlikeli ortamlar için tamamen kapalı

Eğimli Helezon Konveyörler

Eğimli vidalı konveyörler tipik olarak yatay konumun biraz üstünden yatay konumdan 45 dereceye kadar çalışır. 45 derecenin üzerinde eğimli bir vidalı konveyör, dikey bir helezon konveyör olarak kabul edilir ve Dikey Helezon Konveyörler için Voem Mühendislik firmasının belirlediği değerlere uygun olarak tasarlanmalıdır. Eğim derecesi arttıkça, yerçekimi ve malzemenin geri çekilmesinin etkileri nedeniyle taşıma verimliliği azalır ve beygir gücü gereksinimleri artar.

Taşıma verimliliği, eğim açısından, belirli dökme malzemenin özelliklerinden, vidalı konveyör teknesinin tipinden ve vida adımından etkilenir. Voem Mühendislik, maksimum verimlilik için mümkün olan en düşük eğim derecesini kullanarak vidalı konveyörler tasarlamanızı önerir.

Şaftsız Vidalı Konveyörler

Santrifüjlerden, filtre preslerinden veya karıştırıcılardan boşaltılan dökme malzemeler, Voem Mühendislik Şaftsız Vidalı Konveyör kullanılarak kolaylıkla taşınabilir. Şaftsız tasarımımız, taşınması zor malzemelerin taşınmasını kolaylaştıran tıkanmayan bir taşıma yüzeyi sağlar. Yüksek nem içeriğine sahip dökme malzemelerin taşınması için mükemmel çözüm, Voem Mühendislik Şaftsız Helezon Konveyördür.

Şaftsız Helezon Konveyörlerin Avantajları

  • Yapışkan ve ağır ağır dökme malzemelerin taşınması için ideal
  • Diğer konveyör türlerine kıyasla geliştirilmiş taşıma verimliliği
  • Mevcut konfigürasyonlar sayesinde tesis yerleşimi için daha fazla esneklik sağlar
  • İç rulmanlar elimine edildi

Voem Mühendislik Şaftsız Vidalı Konveyörler, katalizörlerden suyu alınmış yakıtlara kadar her şeyi taşımak için kimya, gıda, mineral işleme ve atık su arıtma endüstrilerinde başarıyla kullanılmaktadır.

Voem Mühendislik, şaftsız vidalı konveyörler için endüstri standartlarını geliştirdi ve yeni ve geliştirilmiş tasarım standartları oluşturmaya devam ediyor. Yüksek mukavemetli alaşımlı spirallerimiz sektördeki en sert, en güçlü ve en sağlam spirallerdir. Şaftsız vidalı konveyörler hakkında daha fazla bilgi için firmamızla iletişime geçin.

Dikey Vidalı Konveyörler

Dikey vidalı konveyörler, çok dik eğimlerde veya tamamen dikey olarak çeşitli dökme malzemeleri kaldırmak için çok verimli bir yöntemdir. Voem Mühendislik, 45 derecelik bir eğim üzerinde bulunan herhangi bir vidalı konveyörü dikey vidalı konveyör olarak kabul eder.

Kompakt tasarım, dikey vidalı konveyörün hemen hemen her tesis düzenine uymasını sağlar. Minimum sayıda hareketli parça ile dikey vidalı konveyör, herhangi bir dökme malzeme taşıma işleminin uygun maliyetli ve güvenilir bir bileşenidir.

Dikey Vidalı Konveyörlerin Avantajları

  • Kuru ila yarı sıvı malzemeleri işlemek için idealdir.
  • Saatte 170m3/h kapasiteye kadar.
  • Ara yatak kullanmadan 11m’ye kadar taşıma.
  • Toz ve yağmur geçirmezlik gereksinimleri için tamamen kapalı tasarım.

Voem Mühendislik maden, kimya, mineral işleme, gıda, ağaç ürünleri ve atık su arıtma gibi birçok endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamak için dikey vidalı konveyörler tasarlar ve tedarik eder. Örneğin, benzersiz şaftsız dikey vidalı konveyör tasarımımız, suyu alınmış biyoyakıtları yükseğe taşımak için birçok atık su arıtma tesisinde kullanılmaktadır.

Voem Mühendislik Dikey Vidalı Konveyörler birçok konfigürasyonda mevcuttur. Giriş bölümleri her iki tarafa kaydırılabilir veya sıralı olabilir. Yatay besleme konveyörleri, maksimum verimlilik için dökme malzemeleri doğrudan dikey konveyörün girişine doğru bir şekilde ölçmek için gereklidir.

Helezon Konveyör İmalat Ölçüleri

Vida çapı Ø100’den – Ø1600’e kadar ve istenilen uzunlukta yapılabilmektedir. Boy olarak malzemenin türüne göre 40metreye kadar yapılabilmektedir. 

Tüm seçimler için Voem Mühendislik’ten destek alınız.

VOEM MÜHENDİSLİK HELEZON KONVEYÖR İMALATLARI

Şekil 2 – Standart Helezon Konveyör

Şekil 3- HELEZON KONVEYÖR HATTI